Sukobi policije i huligana u Beogradu i širom Srbije

BEOGRAD, 18. februara 2008. (Beta) - Žandarmerija MUP-a Srbije sukobila se danas posle podne u više navrata sa grupama, uglavnom mlađih, huligana u širem centru Beograda, a pojedinačni incidenti zabeležni su i u Nišu, Smederevu, Subotici i Kikindi.

Prvi sukob dogodio se kada je grupa od oko 100 navijača beogradskih klubova zasula kamenicama kordon policije na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine, prilikom pokušaja da se probiju ka ambasadama u centru Beograda. Grupa huligana, koja je u međuvremenu narasla na nekoliko stotina, uputila se zatim ka Mekdonalds restoranu na Zelenom vencu koji su demolirali bacajući kamenice i stolice.

Ranije danas protest oko 1.000 građana Niša završio se demoliranjem sedišta Liberalno-demokratske partije u tom gradu. U centru Kikinde jutros su razbijeni izlozi na četiri lokala, od kojih su tri u vlasništvu lica albanske nacionalnosti, dok je policija u Subotici saopštila da su u toku noću polupani izlozi na pet lokala u gradu - Mekdonalds restoranu i četiri pekare u vlasništvu Albanaca.

Pogledajte još