Đoković: Finale protiv Nadala prava poslastica!

"Čitavo vreme sam mislio da mogu da preokrenem rezultat i dobijem ovaj meč i na kraju je tako i bilo", naglasio je Đoković.

Trudim se da nikada ne razmišljam o porazu, dodao je Đoković, čak ni kada mi ništa ne polazi za rukom.

"Uvek pokušavam da mislim o pobedi i verujem da je takav pozitivan stav veoma važan. Verujem da zbog toga igram ovako dobro i osvajam turnire", objasnio je Đoković posle pobede protiv Belučija u tri seta - 4:6, 6:4, 6:1.

Srpski teniser je priznao da ga je Beluči nadigrao u prvoj polovini meča, pre svega zbog toga što je bio agresivniji.

"Beluči je definitivno igrao bolje nego ja do polovine drugog seta. Bio je neuporedivo agresivniji i bolje se kretao", rekao je Đoković.

"Ja sam bio veoma spor i trebalo mi je dosta vremena da uđem u ritam. Kada sam konačno pronašao svoju igru i napravio ključni brejk u šestom gemu drugog seta", ocenio je Đoković, "sve je bilo mnogo lakše".

Srpski teniser, uoči finala, napominje da je svaki meč protiv Rafaela Nadala prava poslastica i podseća na njihov duel u polfinalu Madrida 2009. godine.

Tada je Nadal pobedio posle taj brejka u trećem setu, a sprski teniser je prethodno imao dve meč lopte.

"Naš meč sigurno je poslastica za publiku, pravi je završetak ovakvog turnira, a veliki izazazov za nas dvojicu", ocenio je Đoković.

Proteklih meseci odigrali smo dva izvanredna meča, podsetio je Đoković, a svima je, naravno, i dalje u sećanju naš duel na ovom turniru od pre dve godine.

"Verujem da će sutra svi uživati", predvideo je Đoković.

Reprezentativac Srbije u finale ulazi sa nizom od 31 pobede zaredom, a Nadal sa serijom od 37 uzastopnih pobeda na šljaci. Neizvesno je čija će serija sutra biti prekinuta.

Ja sam, naravno, izuzetno motivisan da nastavim da pobeđujem, istakao je Đoković, a činjenica da ću sutra igrati protif Rafe, samo daje dodatni naboj, jer je on najveći izazov za svakog tenisera.

"Uvek želim da dobijem meč, ali znam da je Rafa neverovatan igrač, neverovatan borac i na šljaci beleži rezultate koje je teško i zamisliti. Uprkos tome, do poslednjeg poena ću verovati da mogu da ga pobedim i na ovom terenu", rekao je Đoković.

(FoNet)

Pogledajte još