Osmi Joakimfest u Kragujevcu

KRAGUJEVAC, 6. maja 2011. (Beta) - Izvodjenjem predstave "Djavo i mala gospodja" u režiji Žanka Tomića i u izvodjenju Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, u subotu će biti otvoren Osmi Festival najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora (Joakimfest) u Kragujevcu.

U konkurenciji za nagrade Joakimfesta, koji će trajati do 15. maja, takmičiće se sedam pozorišnih ansambala iz Kragujevca, Niša, Kruševca, Beograda i Zenice, najavili su organizatori.

Selektor festivala i direktor kragujevačkog Knjaževsko-spskog teatra Dragan Jakovljević je rekao na konferenciji za novinare da je napravljen presek trenutno najaktuelnijih i najboljih dramskih tekstova koji su se pojavili u proteklih godinu dana u režiji izuzetno talentovane srednje generacije reditelja.

Pred kragujevačkom publikom nastupiće Narodno pozorište iz Niša sa predstavom "Ožalošćena porodica" reditelja Andraša Urbana, Kruševačko pozorište s predstavom "Put oko sveta" reditelja Juga Radivojevića, dok će Bosansko narodno pozorište iz Zenice izvesti komad "Bizarno" reditelja Petra Kaukova. Na Joakimfestu biće izvedena i predstava beogradske Ustanove kulture "Vuk Karadžić" "PR ili potpuno rasulo" u režiji Egona Savina, Zvezdara teatar će izvesti komad Dušana Kovačevića "Život u tesnim cipelama", a Atelje 212 "Maticu" u režiji Rahima Burhana.

(kraj

Pogledajte još