Obradović: Radom do titule šampiona!

"Srećan sam zbog titule... Ostali smo bez nekoliko važnih igrača na početku sezone - Pekovića, Spanulisa i Jasikevičijusa. Mnogi su mislili da zbog toga nećemo uspeti da se plasiramo na Fajnal for. To nam je bila dodatna motivacija. Drago mi je zbog igrača, mnogo smo radili da dođemo do titule i danas smo opet šampioni", rekao je Obradović novinarima posle finala u Barseloni.

Atinjani su u finalu završnog turnira Evrolige pobedili Makabi iz Tel Aviva sa 78:70.

"Utakmica je bila puna nervoze, a na kraju smo čak dozvolili Makabiju priliku da se rezultatski vrate u meč. Sada nas očekuje slavlje u Atini, ali već od utorka se spremamo za finale grčkog prvenstva protiv Olimpijakosa", istakao je Obradović.

Plejmejker grčke ekipe Dimitris Dijamantidis u završnici utakmice je jednom asistencijom, a potom i ukradenom loptom otklonio sve dileme.

"Borili smo se do kraja i zasluženo osvojili trofej. Sjajan je osećaj osvojiti ovaj trofej treći put u karijeri. Zbog ovakvih trenutaka se isplati naporno raditi i trenirat
i", kazao je Dijamantidis.

Centar Atinjana Aleks Marić napravio je korak više u odnosu na prošlu godinu, kada je sa Partizanom zaustavljen u polufinalu završnog turnira.

"Ne mogu tačno da opišem kako se osećam u ovom trenutku. Mislim da ću tek sutra moći realno da sagledam celu situaciju. Jedno je sigurno, sada ćemo se ludo zabaviti i proslaviti trofe
j", istakao je on.

Trener Makabija Dejvid Blat ocenio je da je Panatinaikos zasluženo pobedio i naveo da je plasman u finale veliki uspeh za njegov tim.

"Ne može baš svaka priča da ima holivudski završetak. To što smo izgubili ne znači da je sve loše. Pre početka sezone niko nam nije davao šanse da ćemo igrati na završnom turniru", bio je prvi komentar Blata posle utakmice.

Američki stručnjak kazao je da je Makabi bio u zaostatku jer je centar Sofoklis Skorcijanidis rano ušao u problem sa ličnim greškama.

"To je mnogo uticalo na našu igru. Stalno smo jurili rezultat, a Sofoa smo malo mogli da koristimo u takvoj postavci igre. Mnogo problema zadao nam je i Dijamantidis, koji je veliki igrač. On ima sposobnost i mirnoću da bolje od svih igra neizvesne završnice", zaključio je Blat.

Pogledajte još