NUDILI SU MI DROGU NA NASTUPIMA: Marko Bulat progovorio o mračnim tajnama estrade

Popularni pevač Marko Bulat otkrio je kako je uspeo da odoli porocima i kriminalu, te kako se osećao kada su se tokom njegovog nastupa dogodila čak dva ubistva.

Godinama ste nastupali na nekada čuvenom splavu "Lukas", gde ste se i proslavili. Mislite li da su devedesete presudile i da ste ste se našli u pravo vreme na pravom mestu?

- Četvrtak, petak, subota, nedelja. Bio sam na pravom mestu, slažem se, ali "Lukas" nije izabrao moje hitove poput "Ritam oko", "Dete sreće"... A ja nisam napuštao "Lukas". Snimio sam dva-tri albuma i nisam razmišljao o drugim gostovanjima, nego sam radio tamo.

Da li je u periodu kada ste započinjali karijeru na splavu "Lukas" bilo kriminala i droge?

- Čuj bilo... Bilo je napeto i bilo je nekih situacija.

Kako ste vi odoleli porocima?

- Kad sam bio sedmi, osmi razred, društvo je pušilo na velikom odmoru, ali to me nikada nije privlačilo. U srednjoj školi su pušili travu, duvali lepak, pa posle bili na heroinu, i tako dalje. Vidiš i posmatraš kuda to vodi.

Kako reagujete kada vaše kolege "šmrču belo" u vašem prisustvu?

- Šmrču i gosti.

Da li su vam nudili drogu?

- Kolege nisu nikad, a gosti jesu.

Kako je izgledalo kada teški mafijaš uđe na splav? Da li su vam se tresle noge na bini?

- Nikad mi se nisu tresle. Ima puno tih tvrdih oraha, što bi se reklo, i ode glava začas. Naravno, imaš strah, ali dozu koja ne prelazi nivo dostojanstva.

Na vašem nastupu desila su se čak dva ubistva...

- Da. Jedno za doček Nove godine, a drugo je bilo ubistvo Bojana Banovića na "Lukasu" za vreme pauze. Bio sam prisutan. U to vreme su takve stvari, nažalost, bile normalne. Bilo je ratno stanje, gledaš vesti o ratu odavde i odande, vrti tamo, vrti tamo... Doživljavaš takve stvari.

Mafija danas drži dobar deo estrade, pa pevačima plaća pesme i spotove i vodi im karijeru. Otkud vi niste upali u njene kandže?

- To je samo stvar toga šta želiš. Ako želiš da igraš tu igru, onda upadaš u nju. Za običan svet ti pevači su dosta popularniji od mene. Međutim, moja prednost je što ja mogu da se ne javim na telefon i može da mi bude ugašen deset dana, nikome ne moram da polažem račune. Neće niko da me pita gde sam, niti će me zvati u tri sata ujutru da mi kaže: "Ajde, ustaj i pevaj "Prijatelji, braćo, kumovi". Ne moram da radim te stvari zato što je neko uložio u mene, u moj album 20, 50 ili 100.000 evra. Neću da me niko vuče kao u neku šerpu ili da pevam kad se mafiji oprasi krmača i kezim se kako mi je super, a nije mi do života.

Bila vam je ponuđena pesma "Kafana na Balkanu", koju izvodi Aca Lukas. Zašto ste je odbili?

- Zato što mi je album bio gotov. Nikola Grbić mi je pevao baladu, pa sam mu rekao da mi treba neka brža pesma. Prođe tri dana i kažem: "Grbo, daj ovu pesmu, ne vredi, vrti mi se refren", da bih dobio odgovor da ju je prodao.

Izvor: Objektiv.rs
Foto: bulat.marko/Instagram

Pogledajte još