EKSPERTI OTKRIVAJU: Tri mejkap trenda zavladaće u 2022. godini

Revije najpoznatijih svetskih modnih dizajnera najavile su dolazak jarkih i neon boja za nadolazeće proleće. U upadljivijim tonovima biće i mejkap - mnogi ovu godinu nazivaju godinom sjaja, rumenila i metalik šminke.

Alan Avendanjo, šminker najpoznatijih lica Holivuda kao što su Vanesa Hadžens i Džodi Tarner-Smit, smatra da će ova tri trenda biti potpuni hit, a na svojim klijentkinjama prikazao je kako će oni izgledati.

1. Metalik šminka

Alan smatra da će metalik nijanse biti potpuni hit cele godine. Ovi tonovi pojačaće vaš mejkap i dati mu efektnu i upečatljivu notu. Ne morate biti profesionalci - sa lakoćom možete naneti metalik senku na oči i uz to, ona će se brzo osušiti.

2. Konturisanje rumenilom

- Rumenilo me vraća u 80-te, stvar je u tome da nanesete rumenilo sve do slepoočnica. Rumenilo zaista oživljava lice i nanošenje te boje na slepoočnice, jagodice i jabučice obraza podiže i uokviruje lice. Bilo da je u pitanju tečno ili kremasto rumenilo, počnite od svetlih i nadograđujte - navodi Alan.

3. Gliter i sjaj

Vanesa Hadžens nam je pokazala svu raskoš i efektnost sjaja za usne i šljokičavih nijansi na očima.

Smatra se da je upravo druga sezone trenutno jedne od najpoznatijih serija - "Euforije", najavila ovaj trend.

Pune, jedre i sjajne usne uz gliter na očima već su zavladale Holivudom. Uz ovakvu šminku ostavićete snažan pečat gde god da se pojavite.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još