Ceca se nagodila sa sudom

BEOGRAD, 9. maja 2011. (Beta) - Viši sud u Beogradu prihvatio je u ponedeljak sporazum o priznanju krivice koji su sa Tužilaštvom sklopile pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić.

One će, prema tom sporazumu, platiti državi milion i po evra, i provesti osam, odnosno šest meseci u kućnom pritvoru.

"Naravno", odgovorila je kratko Svetlana Ražnatović na pitanje sudije Sladjane Marković da li krivicu priznaje dobrovoljno, svesno i bez zablude.

Sestre su se sporazumom odrekle prava na žalbu. Presuda će biti doneta po pravosnažnosti rešenja o prihvatanju sporazuma, saopštila je sudija.

Fudbalski klub "Obilić" nije podneo odštetni zahtev, niti se pridružio krivičnom gonjenju, a punomoćnik kluba, advokat Milan Zindović je obrazložio da je to tako jer klub smatra da su optužene iznos od transfera fudbalera uplatile na račun kluba i da ga nisu uzele za sebe.

Sestre će, prema sporazumu, platiti milion i po evra državi u tri rate od po 500.000 evra. Prvu ratu će platiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, drugu u roku od šest meseci, a treću u roku od dve godine, s tim što će za treću ratu biti stavljena hipoteka na vilu Ražnatovićeve u beogradskom naselju Dedinje.

Pogledajte još