Troicki pobedio Davidenka u Rimu

Troicki će u drugom kolu igrati protiv 44. igrača sveta Potita Staraćea iz Italije, koji je danas u prvom kolu pobedio Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine 6:3, 6:3.

U duelu protiv Davidenka, koji je zbog više povreda pao na 30. mesto ATP liste, Troicki je prikazao izvanrednu igru I potvrdio da se nalazi u dobroj formi.

Prvi set je dobio zahvaljujući brejku u petom gemu. Rezultat u tom delu igre mogao je da bude i ubedljiviji, da je reprezentativac Srbije iskoristio još neku od pet prilika za brejk.

U drugom setu Rus je podigao nivo igre i bio je bliži brejku. Nije iskoristio dve prilike da oduzme Troickom servis, a onda je usledila kazna.

Troicki je prvu i jedinu brejk šansu u drugom setu dobio u 11. gemu i odmah ju je iskoristio i poveo 6:5, da bi u narednom gemu na svoj servis lako završio posao.

Srpski teniser biće favorit u meču protiv Staraćea, sa kojim se do sada nije sastajao. Moraće, ipak, da pruži igru bar na nivou današnje, jer je Italijan u prvom kolu iznenadio Dolgopolova, trenutno 20. tenisera sveta.

Muški turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2,75 miliona evra.

(FoNet)

Pogledajte još