Shakira: Vrhunski šou za Beograd

Mnoge svetske muzičke zvezde se smatraju “velikim“, ali samo nekoliko zaista pamtimo dugo nakon što protutnje kroz Beograd. Od svih “velikih“ koji su nas posetili – među kojima su nas neke i razočarale svojom hladnoćom (npr. Rijana nas nije baš “bacila u nesvest“) – Šakire ćemo se uvek sećati kao jednog od najprijatnijih iznenađenja.

Čak iako vas je, počev od Svetskog prvenstva u fudbalu, do ludila dovodilo nemilosrdno ponavljanje spota/pesme “Waka Waka (This Time for Africa)“, nakon koncerta u Areni možete samo da priznate: ok, ova devojka je prava! Njeni fanovi, koji su mahom mlađi, to su svakako znali unapred pa nisu žalili da izdvoje ipak ozbiljnu svotu novca za ulaznicu (od 3.500 do 6.500 dinara). Niko tu na kraju nije zažalio – ni publika koja je dobila vrhunski šou, a ni Šakira koja je upoznala oko deset hiljada fanova koji znaju čak i njene pesme na španskom.

Iskreno od početka

Ušetavši kroz publiku u roze plaštu, malena ali izuzetno skladno građena Šakira je već na početku neposrednošću “kupila“ publiku, koja ako nešto ne voli, onda su to distancirane zvezde. Na prve taktove velikog hita “Whenever, Wherever” Šakira je strastveno strgnula sa sebe plašt i ostala u šljaštećem topu i crnim helankama, koji su otkrili njeno zgodno telo. Na vrisak publike odreagovala je kako je malo ko očekivao, pozvavši nekoliko devojaka da joj se pridruže u “Šakira plesu”, kojim su one ovladale toliko dobro da ih je i sama zvezda gledala.

- Večeras, Beograde, sam cela tvoja! - rekla je Šakira pozdravljajući prisutne i nastavila svoj vatreni šou koji je uključivao i sviranje usne harmonike, gitare, pa čak i njenu viziju kultne pesme benda Metallica “Nothing Else Matters”.

Trčkarajući po bini, pozdravljajući publiku, koketirajući sa svima koji nisu odvajali pogled od njenih trbušnih mišića, brzih kukova i bosih nogu, Šakira je od početka uradila ono najbitnije za uspešan koncert: ubedila nas je da je iskrena!

Trbušni ples za “loca”-momenat Arene

Da je talentovana muzičarka, koja je karijeru počela još kao dete u Kolumbiji, Šakira je na ovom nastupu dokazala zvukom koji je uživo neuporedivo moćniji. Njeni zarazni ritmovi, koje ona prati celim telom, ali pre svega srcem, razbude i najusnulije, pa, hteli ili ne, počnete da “mešate”.

Verovatno je Nadal prvo čuo akustičnu verziju pesme “Gypsy” pa je pristao “na sve” u spotu. Jer, sa sjajnim muzičarima koje je okupila u svom bendu za turneju “The Sun Comes Out”, ova pesma zvuči kao druženje na prašini, uz vino, sa onima kojima je muzika u venama, ples u svakom nervu… A njen bosonogi ples koji je intro za “Gypsy” – prava vatra! (Kao to zvuči i izgleda obavezno pogledajte OVDE!)

Naravno, videli smo i Šakirin trbušni ples, čuli hit “Loca” tokom koga je cela Arena skakala, osetili nekoliko njenih balada koje su fanovi pevali na španskom zajedno sa njom, upoznali njene sjajne plesačice i bend sastavljen od muzičara sa svih krajeva sveta (od Irske, preko Južne Afrike, do Brazila), hipnotisali se dobrim rešenjem osvetljenja…

Šakira se vratila na bis i koncert završila na najbolji mogući način uz sjajno izvođenje (subjektivno omiljene) pesme “Hips Don’t Lie” i, naravno, veliko finale – gorepomenuti hit “ Waka Waka (This Time for Africa)“. Nekako, čak ni ponavljanje "waka, waka" ne može da bude toliko iritantno kada mu prethodi video u kome deca podsećaju koliki je značaj obrazovanja, što je i centralna ideja iza Šakirine humanitarne organizacije “Pies Descalzos” zahvaljujući kojoj je obrazovanje u Kolumbiji podignuto na viši nivo.

Sat i po kvalitetne zabave tokom koje niko nije seo, svi su mrdali kukovima i osmehivali se, sa toliko pozitivnog vajba da se nije ni primetilo da Arena nije bila baš puna. Zapravo, bila je Arena sasvim puna – pozitivnih utisaka o Šakiri.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU - ŠAKIRA U BEOGRADU!

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.