NA ISTIM TALASNIM DUŽINAMA: Ko je pravi muškarac za vas na osnovu vaše ličnosti?

Da li vam se nekada dogodilo da pronađete osobu koja vas fizički mnogo privlači, ali kada je malo bolje upoznate shvatite da se ne nalazite na istoj "talasnoj dužini"? S druge strane, nekad pronađemo nekog sa kim zaista možemo da vodimo smislene razgovore, ali ono što u toj jednačini nedostaje je fizička privlačnost.

Da bi romantični odnos bio održiv, važno je da pronađete nekog ko odgovara vašoj ličnosti. Ko je pravi muškarac za vas, na osnovu vaše ličnosti? Obratite pažnju, jer se gospodin Pravi, možda krije baš u vašoj neposrednoj blizini.

PERFEKCIONISTA NAJBOLJE FUNKCIONIŠE SA AVANTURISTOM

Perfekcionistički tip ličnosti ima izuzetno visoke standarde. Takve osobe su često kritične i prema sebi i prema partneru. One su motivisane ka poboljšanju ljudi i sveta oko sebe. Međutim, mnogi ih posmatraju kao opsesivne i sklone osuđivanju. Istina je da su ove osobe vole savršenstvo i da nikad ni ne pomišljaju da od drugih traže pomoć. Najbolja osoba za perfekcionistu je avanturista koji može da ga nauči da malo uživa u životu, i ne bude uvek toliko ozbiljan.

OSOBA KOJA OSTVARUJE SVOJE ZAMISLI NAJBOLJE FUNKCIONIŠE SA AVANTURISTOM

Ovaj tip osobe sebe meri prema svojim uspesima. Ona obično nije u bliskom kontaktu sa svojim osećanjima, niti sa osećanjima svog partnera. Efikasna je u onom što radi, ali i često takmičarski nastrojena. Po prirodi je sklona narcisiodnom ponašanju i zaokupljena poslom, i vrlo često zanemaruje svoju voljenu osobu. Ovakvoj osobi treba avanturista, jer je samo on može naučiti kako da malo uspori i zabavi se u životu.

ROMANTIČNA DUŠA SE NAJBOLJE SLAŽE SA PERFEKCIONISTOM

Kao što se može i očekivati od jednog romantika, to je vrlo emotivan tip osobe, često vođen idealističkim pogledima na svet. Romantične osobe su kreativne, imaju toplo srce i lako privlače potencijalne partnere. Međutim, imaju problem sa njihovim zadržavanjem. Romantici često zapadaju u depresiju, bore se sa osećanjem krivice, a imaju i preterana očekivanja u pogledu dostupnosti voljene osobe. Njima bi ironično najbolje odgovarao perfekcionista, jer ih on može naučiti kako da budu disciplinovani i praktični.

LOJALNA OSOBA NAJBOLJE SE SLAŽE SA MIROTVORCEM

Osoba koja je po prirodi vrlo odana, voli sigurnost i plaši se bilo kakve promene, od svog partnera traži sigurnost, odobrenje i ohrabrenje. Sklona je tome da ne daje svoje poverenje lako, i da u vezi ostaje zaista dugo. Ponekad ispoljava svoju paranoičnu stranu ličnosti, zabrinutost i odbrambeni mehanizam, ceneći iznad svega iskrenost. Ovakvoj osobi najbolje odgovara mirotvorac, koji joj može pokazati da je život lep ako mu se prepusti.

AVANTURISTA SE NAJBOLJE SLAŽE SA OSOBOM KOJA POSMATRA SVE OKO SEBE

Tipu kao što je avanturista potrebno je zaista mnogo slobode. On ima vrlo kratak raspon pažnje, sve mu vrlo lako postane dosadno, naročito u ljubavnim vezama. On voli da se zabavlja, ali i da izbegava patnju i negativnost. Po prirodi avanturista je šarmantna osoba, koja se prepušta svojim spontanim delima. Često je impulsivna, nedisciplinovana i buntovna. Ovakvoj osobi najbolje bi odgovarao neko ko posmatra svet oko sebe oštrim okom. On će avanturistu držati na zemlji.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još