Pretučeni novinari kod Jarinje

KOSOVSKA MITROVICA, 19. februar 2008. (FoNet) - Grupa nasilnika koja je danas učestvovala u uništavanju policijskog punkta na administrativnom prelazu Jarinje pretukla je i nekoliko novinara koji su izveštavali sa tog mesta, javlja KIM radio.

Među pretučenim novinarima bio je i Ivan Vučković dopisnik KIM radija i Glasa juga iz Leposavića.

U izjavi za KIM radio Vučković je rekao da je masa prišla sa strane dok je pokušao da napravi kadar i oduzela mu kameru.

"Dobio sam udarac ispod levog oka i posle toga sam pobegao. U tom trenutku sam osećao strah i pomislio kako bih se proveo da sam upao u tu masu. Posle mene je napadnut još jedan fotoreporter čije ime ne znam, kolega iz Republike Srpske, a onda i ekipa RTS. Mi smo bili prvi na meti", rekao je on.

Kometnarišući današnji napad na novinare, Vučković je ocenio da se opet delimo na patriote i izdajnike i da se opet povlači crta velikog razdora.

"Ja ne mogu da shvatim da smo mi novinari ispali nekakvi krivci i da nas tuče ko stigne kao bagru", izjavio je Vučković.

Vučković se pita zašto niko od onih koji su vodili protest rekli da nije dozvoljeno snimanje.

Snimatelja Radio-televizije RS iz Banjaluke Vladimir Milaković napala je grupa demonstranata koja se, vraćala s administrativnog prelaza Jarinje dok je pokušao da snimi zapaljeni prelaz.

Snimatelju su nanete lakše telesne povrede i oduzeta mu je kamera.

Demonstranti su mu nešto kasnije vratili kameru, ali su kasetu sa snimkom izvadili i uništili.

Pogledajte još