Srpska ekonomija pokazuje znake oporavka

KRAGUJEVAC, 10. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je u utorak privrednike da upotrebe svoj talenat i sposobnost za kreiranje novih radnih mesta u saradnji sa stranim partnerima, kako bi se povećala zaposlenost u zemlji.

"Vlada Srbije i sve političke i ekonomske institucije poslednjih godina radile su u vremenu krize da stvore model ekonomskog razvoja, koji će imati svoje puno obličje krajem ove i početkom narene godine", rekao je on na otvaranju drugog medjunarodnog sajma proizvodjača autodelova jugoistočne Evrope "SEE auto kompo net" (SEE Auto Compo Net 2011) u Kragujevcu.

Tadić je učesnike sajma pozvao da ubede kompaniju Fijat da su najbolji, kako bi obezbedili saradnju i sa drugim svetskim proizvodjačma autodelova.

Predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji Hoze Antonio Gomez Gomez ocenio je da srpska ekonomija počinje da pokazuje znake oporavka. Gomez je naveo da su potencijali Srbije veliki i podsetio da je EU podržala razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji sa 60 miliona evra.

Pogledajte još