Velika očekivanja od Fijat automobila

KRAGUJEVAC, 10. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u utorak u Kragujevcu da kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) treba da bude podstrekač ekonomskog razvoja u državi.

Tadić je novinarima tokom obilaska FAS-a ocenio da ta kompanija treba da proizvodi i obezbedi radna mesta, tehnološki razvoj Srbije, kao i da poveća izvoz i time smanji spoljnotrgovinski deficit.

Predsednik Srbije je razgovarao sa menadžerima kompanije u Kragujevcu i zatim obišao halu lakirnice u kojoj se obavljaju radovi na rekonstrukciji i pripreme za instaliranje nove opreme. Tadić je, nakon obilaska pogona, ocenio da je "to najveći radni prostor u Srbiji" i da je najsavremenija oprema počela da dolazi u fabriku.

Predsednik Srbije je naveo da će sa predstavnicima Vlade Srbije i lokalne samouprave pratiti "kako se radja Fijat Srbija do poslednjeg trenutka", a da će tek kada bude proizveden prvi model "znati da smo završili stvar". Prema njegovim rečima, investicija u Kragujevcu je bila odložena zbog ekonomske krize, ali se materijalizuje i ugledaće svetlo dana na kraju godine kada će biti proizvedeni prvi automobili.

Pogledajte još