Završena rasprava o tri finansijska zakona

Parlament je razmatrao predloge zakona o privrednim društvima, osporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava i okontroli predmeta od dragocenih metala.

Poslanici Srpske napredne srtranke (SNS) naveli su da zakon donosi novine ali da ne rešava osnovne probleme - finansijsku nedisciplinu i nelikvidnost.

Radikali su naveli da novi zakon o privrednim društvima "u ovom momentu nije potreban" jer u toj oblasti, ocenili su, ima većih problema zbog kojih bi trebalo razgovarati o merama poboljšanja privrednog ambijenta.

I poslanici Demokratske stranke Srbije naveli su da je postojeći zakon "sasvim solidan", a da je predloženi zakon "prenormiran" i da ima nepotrebnih detalja.

Poslanici Liberalno demoktratske partije (LDP) rekli su da predloženi zakon uvodi kapitalizam u Srbiju i da će omogućiti da preduzeća lakse rešavaju čitav niz nepotrebnih problema koji su uočeni.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je u parlamentu da će predloženim zakonima biti omogućeno lakše poslovanje privrednih subjekata u Srbiji kao i da će mali akcionari biti zaštićeni.

Pogledajte još