Stanojević i Milinković oprezni pred finale Kupa

Fudbaleri Vojvodine i Partizana u sredu od 20.15 na stadionu Crvene zvezde igraju u 63. finalu Kupa Srbije. To će biti prvi duel crno-belih i novosadskih crveno-belih u finalu tog takmičenja.

"Ne treba trošiti reči o ambicijama, dovoljna je motivacija što igramo u finalu. Vojvodina nas je pobedila tri poslednje utakmice, dve od kada sam ja trener Partizana, a mi u tim mečevima nismo postigli gol. Poštujemo protivnika, ali smo puni samopouzdanja jer iza sebe imamo jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, želimo da osvojimo 'duplu krunu' ", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stanojević je rekao da nikada u igračkoj i trenerskoj karijeri nije toliko utakmica izgubio od jednog protivnika i da se nada da njegov tim sutra neće biti poražen.

"Ne mislim da nam Vojvodina ne leži, ali bićemo oprezni zbog svih stvari. U utakmicu ulazimo sa istim motivom. Vojvodina je nezgodan protivnik, u fudbalu ne postoje slučajnosti, ako ne postignete gol na dve utakmice - to nije slučajno. Dobro su pripremili ekipu i igrače, nadam se da ćemo to sutra promeniti", dodao je trener Partizana.

Stanojević je rekao da je nastup Džozefa Kizita neizvestan, ali da se nada da će se u tim vratiti Saša Ilić i Aleksandar Lazevski.

Partizan je 19. puta igrao u finalu Kupa i osvojio 11 trofeja.

Trener Vojvodine Zoran Milinković rekao je da njegova ekipa ne gradi optimizam na činjenici da je pobedila Partizan u prethodne tri utakmice - dva puta ove sezone u prvenstvu i prošle godine u polufinalu Kupa.

"Tri utakmice su iza nas i te pobede protiv jednog velikog Partizana u sutrašnjem meču ne znače mnogo. Oni su na korak od četvrte uzastopne titule, učesnici su Lige šampiona i mi ne gradimo optimizam na bazi onoga što je prošlo. Koncentrisano dočekujemo meč, svi igrači su spremni i orni za finale", rekao je Milinković.

Vojvodina je pet puta igrala u finalu Kupa i nikada nije osvojila trofej, a Milinković veruje da to neće uticati na njegov tim.

"Ovu generaciju to ne opterećuje. Sutra je novo dokazivanje, imamo ljudsku i sportsku želju da napravimo dobar rezultat. Imamo ogromnu želju, Vojvodina jeste željna trofeja, od toga ne bežimo", rekao je trener novosadskog tima.

Ako posle 90 minuta utakmice bude nerešno odigraće se dva produžetka po 15 minuta, a ako i posle toga ne bude pobednika, osvajača Kupa odlučiće penali.

Pogledajte još