Metalac pobedio Zvezdu u Valjevu

Valjevcima je ovo četvrta pobeda u prvenstvu, a izborili su i povoljan skor u međusobnim susretima sa crveno-belima u slučaju istog broja bodova.

U Beogradu je bilo 91:81 za Zvezdu.

Dramatična utakmicama igrana je pred više od 2.000 gledalaca, a pitanje pobednika rešeno je tri i po minuta pre kraja kada su gosti zbog isključenja Save Lešića i Uroša Nikolića ostali bez centra.

Igrač Metalca Radomir Marojević i Sava Lešić iz Zvezde upustili su se u verbalan duel pod košem domaćeg tima, koji je nastavljen na centru igrališta. U koškanje se uključio i drugi centar crveno-belih Uroš Nikolić.

Ostali akteri utakmice sprečili su ozbiljniji incident, a kada su se strasti smirile iz igre su isključeni Marojević i Lešić, dok je na klupu morao i Nikolić pošto mu je, kao i Marojeviću, svirana peta lična greška.

Bez centara, Zvezda do kraja nije mogla da održi rezultatsku ravnotežu, pa je pobeda Metalca bila ubedljiva i zaslužena.

Ekipu Metalca predvodio je Radomir Marojević sa 23 poena, dok je Stefan Balmazović postigao 19, uz pet pogodaka za tri poena od šest pokušaja. Marko Ljubičić dodao je 18 poena, Dragan Kruščić 14, a Stefan Birčević 12.

Najefikasniji u Zvezdi bio je kapiten Boris Bakić sa 25 poena, Sava Lešić dodao je 22, Uroš Nikolić 18, Nemanja Nedović 15, a Vujadin Subotić 10 poena.

Trener Metalca Milovan Stepandić i njegov kolega iz Crvene zvezde Saša Nikitović složili su se u oceni da će cetvrtog putnika u Jadransku ligu odlučiti međusobne utakmice Crvene zvezde, FMP-a i Metalca do kraja Superlige Srbije.

Rezultati 11. kola Superlige:

Metalac - Crvena zvezda 106:94
Hemofarm - FMP 100:92
Mega Vizura - Radnički 106:103
Partizan - OKK Beograd 84:56

Tabela:

Partizan 10/1
Hemofarm 9/2
Radnički 6/5
Crvena zvezda 5/6
Metalac 4/7
FMP 4/7
Mega Vizura 3/8
OKK Beograd 3/8

Pogledajte još