Mere kasne zbog spajanja dva ministarstva

IRIŠKI VENAC, 11. maja 2011. (Beta) - Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović izjavio je u sredu da mere za podršku poljoprivredi ove godine kasne zbog administrativnih problema nastalih objedinjavanjem budžeta ministarstava trgovine i poljoprivrede, nakon rekonstrukcije vlade.

"Očekujem da ćemo 14. maja objaviti podsticajne mere namenjene subvencionisanju poljoprivrede i podsticanju poljoprivredne proizvodnje", rekao je on novinarima na Iriškom vencu.

Milovanović je najavio novi koncept politike poljoprivrede koji će biti blago modifikovan u odredjenim oblastima u odnosu na prošlu godinu, ali će detalji biti objavljeni 14. maja kad počinje Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

"U našem fokusu i dalje će ostati porodična poljoprivredna gazdinstva koja će i u ovoj godini moći da računaju na investicije i podsticajna sredstva", rekao je on.

Izrazio je očekivanje da će poljoprivrednici iz Srbije iskoristiti šansu i ostvariti konkretne rezultate kroz saradnju sa zemljama i kompanijama koje će učestvovati na ovogodišnjem sajmu.

Pogledajte još