Mesić u filmu Filipa Šovagovića

ZAGREB, 11. maja 2011. (Beta) - Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić glumi u filmu režisera Filipa Šovagovića "Visoka modna napetost" čije je snimanje počelo u ponedeljak na Hvaru, pišu hrvatski mediji.

Kako se navodi, Mesić od glumačke ekipe prima samo komplimente za svoju ulogu predsednika koji je od pritiska javnosti pobegao na ostrvo i tu meštanima pomaže da njihovo selo dobije status mesta.

"Ovo je ostvarenje mog mladalačkog sna. Naučio sam s ljudima, nećete verovati da neki i mene vole. Dodju li nove ponude, prihvatiću ih samo ako se Šovagović složi. On me je otkrio, tek sam počeo, ovo je moja nova karijera", rekao je polušaljivo Mesić novinarima u pauzi snimanja.

Prema njegovim rečima, javnost bi jedino mogla da mu zameri lošu frizuru. "Srećan sam što je Mesić prihvatio ulogu i uopšte nisam morao da ga nagovaram. Kazao mi je da je kao student glumio u filmu 'Ne okreći se, sine', a uz taj film često je i statirao i time finansirao studije', rekao je Šovagović Večernjem listu.

Kao i pravi glumac i Mesić će primiti honorar od nekoliko hiljada kuna. Uz bivšeg predsednika u filmu, izmedju ostalih, glumi i poznati hrvatski glumac Goran Navojec. Kako je najavljeno, komedija "Visoka modna napetost" premijerno će biti prikazan krajem godine, a planirano je da se prikazuje i u malim mestima u putujućem bioskopu.

Pogledajte još