NE PRIZNAJEM 8. MART, VELJKO MI SVAKE NEDELJE DONOSI CVEĆE: Seka Aleksić otkrila zašto ne slavi Dan žena

Pevačica Seka Aleksić progovorila je na temu Dana žena, te otkrila i kako je iznenađuje suprug Veljko Piljikić, ali i šta priprema fanovima u narednom periodu.

Sećate li se kako je 8. mart nekada, kad ste bili dete, bio veliki ženski praznik - pokloni majkama, bakama, učiteljicama...? Da li se poštovao i u vašoj kući?

- U mojoj kući se baš i nije poštovao ovaj praznik jer su moja majka i baka smatrale da se ženama pažnja, ljubav i pokloni ne poklanjaju samo jedan dan u godini, već da to treba da se čini veoma često. Posebno kad je u pitanju ljubav. Nju čovek u sebi ima ili nema. Onaj ko je nema daruje poklone na Dan žena, a onaj ko je ima daruje sve svaki dan, non-stop. Tu je razlika. Ja sam tako učena i dan-danas mislim da je to zaista tačno. Nisam osoba koja slavi ovaj datum i ne verujem u njega.

Šta vam se dešava na ovaj dan? Kupuje li vam ipak suprug poklon, kupujete li ga vi nekome, čestitate li mami, svekrvi, ili vam se sve to čini prevaziđenim?

- Ne čestitam nikome. Kao što sam rekla, ja taj praznik ne priznajem. Veljko kupuje cveće na nedeljnom nivou. Zna da volim cveće i u našoj kući uvek u vazi stoji raskošan buket. On to redovno kupuje i donosi mi.

Kad je reč o poklanjanju generalno, kakvi ste po tom pitanju? Galantni ili vodite računa koliko trošite na druge?

- Nema lepše radosti od one kad nekome izmamite iskren osmeh na licu, što znači da ja volim da poklanjam prijateljima. Jednostavno, volim da usrećim ljude.

Koji gest pažnje vašeg supruga Veljka vas oduševi?

- Toliko je toga. Moj suprug je zaista neverovatno pažljiv... Toliko godina smo zajedno, gestova ima mali milion jer je on čovek koji mene poznaje u dušu, kao i ja njega.

Živite u porodici sa tri muškarca - muž i dva sinčića. Ko koga najviše mazi i pazi? Vi ste tu jedino žensko...

- Zna se, oni mene. Ali svakako da sam ja ta koja veoma često udovoljava njima i njihovim prohtevima. Veljko se trudi da nas troje uživamo u njegovoj ljubavi i moram reći da je izuzetno požrtvovan otac. To je osobina koja mi se kod njega izuzetno dopada.

Vaš život je udoban, sjajna karijera, prostrana kuća, stabilan brak i dvoje divne dece. Koliko ljubav sve to povezuje i spaja?

- Ljubav je ključ svega toga. Bez ljubavi nema života, lepo je rekao otac Tadej. Ako čovek u sebi nema ljubavi, uzalud je sve. On je prazan. Imati ljubav i znati da je nesebično podelite s drugima je božja blagodet. Ni to ne zna svako. Veljko i ja se trudimo da naš brak samo napreduje, zato nesebično jedno drugome dajemo sebe. Tome učimo i naše sinove.

Da li osećanja više izražavate rečima ili delima?

- Isključivo delima... Trebalo bi da ona najviše govore o nama. A ja se trudim.

Piše se i da volite firmiranu i skupu garderobu, tašne. Nosite li i nešto skromniju odeću?

- Svašta se piše, znate i sami jer ste u tom poslu. Moja garderoba je mešana, ima tu svega - od jeftinih do skupih stvari. Otkad sam postala mama, mnogo više kupujem deci nego sebi. Štedljivija sam i mnogo racionalnije razmišljam.

Spremate li nove pesme, poput mnogih vaših koleginica, vraćate li se u studio?

- Ja sam album snimila pre dve i po godine i još uvek čekam idealno vreme. A čini mi se da će to vreme biti baš za moj rođendan u aprilu!

Izvor: Pink.rs
Foto: seka_aleksic/Instagram

Pogledajte još