FRIZERI OTKRIVAJU: Pet najboljih boja za tanku kosu

Mnoge dame će reći da ne postoji ništa gore od tanke kose bez imalo volumena. Kod tanke kose je ključno da ona bude dobro ošišana, a veliki doprinos može da da i odgovarajuća boja. U nastavku teksta saznajte kojih su to pet najboljih izbora za farbanje, kao i nekoliko saveta za stilizovanje.

VIŠE TONOVA

Ukoliko znate da nećete moći redovno da idete kod frizera, a imate tanku kosu, zaboravite na "čistu" boju. Uvek je bolje odabrati suptilno toniranje kako bi vaša kosa izgledala "punije" i između dva farbanja.

Kada je reč o stilizovanju, isprobajte cik-cak razdeljak i dodavanje gustine uz pomoć sprejeva ili pudera za volumen.

TAMNIJI KOREN

Tanka kosa može da iznese gotovo sve boje i nijanse, te svoju novu farbu možete birati prema svom ukusu. Pa ipak, ukoliko želite da vam kosa izgleda gušće, napravite namernu razliku između korena i krajeva koja pak neće biti oštra, već postepena i suptilna.

A, evo još jednog saveta za stilizovanje - vodite računa o tome kakve četke koristite. Češalj ili četka treba lako da prolazi kroz kosu, a osim toga, važno je da budete izuzetno nežni prilikom češljanja kako biste sprečili pucanje i lomljenje dlake.

SUPTILNO SENČENJE

Nije neophodno da ofarbate celu kosu da biste unapredili njen izgled. Odlučite se za senčenje i diskretne pramenove koji će uokviriti vaše lice i dati vašoj tankoj kosi novu dimenziju. Setite se samo kako je vaša kosa lepa kada neravnomerno posvetli na suncu - takav efekat želimo!

Pored boje, volumen vašoj kosi će dati i adekvatni uređaji za stilizovanje. Kako biste svojoj kosi zapravo učinili uslugu, nemojte štedeti na aparatima koje svakodnevno koristite.

BOJA KOJU ĆETE LAKO ODRŽAVATI

Bez obzira na to za koju boju ćete se opredeliti, neka vaša kosa bude ofarbana tako da ju je lako održavati i tako da ne zahteva previše česte posete frizreu. Ponovićemo, što je više tonova i senčenja uključeno u vašu novu boju, to će vaša kosa vizuelno izgledati gušće i bujnije, čak i sa izrastkom - samo izbegavajte oštre kontraste.

Kod održavanja boje važna je i nega kose - obavezno koristite proizvode koji će zaštititi boju!

PRIRODNOST JE UVEK NA CENI

Na kraju, svoju novu omiljenu boju kose ne morate da tražite dalje od svoje prirodne boje. Ton ili dva svetlija odnosno tamnija kosa je u redu, ali zapamtite da, što ste bliži svojoj "originalnoj" boji, to će vam biti lakše da je održavate i zadržite željeni efekat gustine i volumena.

A, onim danima kada vam se vaša kosa nikako ne dopada, u redu je da napravite neku frizuru - rep ili punđa su uvek odličan izbor, ali tom prilikom koristite platnene elastične gumice za kosu kako biste sprečili kidanje i lomljenje.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još