Skandal u finalu kupa Srbije!


Do prekida je došlo u 83. minutu, nakon što su Novosađani tražili od Veselinovića da dosudi penal u njihovu korist. Prekid je trajao 15 minuta, posle čega je sudija po propisima svirao kraj.

Golove za Partizan postigli su Princ Tejgo u 17. minutu i Zvonimir Vukić u 70, posle diskutabilno dosuđenog penala. Strelac za Vojvodinu bio je Daniel Mojsov u 63. minutu, a njemu je poništen pogodak u 80. minutu zbog navodnog prekršaja nad Stefanom Savićem.

Trener Zoran Milinković burno je protestovao, a strasti je morao da smiruje i generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković, koji se posle prekida u 83. minutu našao na terenu Marakane.

Zlatne medalje igračima Partizana uručio je bivši golman tog kluba Milutin Šoškić, dok su pehar dobili od potpredsednika kluba Dragana Đorđevića.

Igrači Vojvodine nisu primili srebrne medalje, pošto su posle konsultacija sa upravom kluba i navijačima napustili teren i otišli u svlačionicu.

Pre početka utakmice pristalice Partizana skandiranjem su pružile podršku predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, koji se u poslednje vreme često nalazi "na udaru" navijača i funkcionera Crvene zvezde. Oni mu zameraju da je "najveći krivac za sve loše u srpskom fudbalu".


Utakmici je prisustvovalo nešto više od 20.000 gledalaca, a početak je kasnio 25 minuta pošto se čekalo da navijači Vojvodine uđu na stadion.

Pogledajte još