fbpx

Uhapšen saradnik braće Šarić

PODGORICA, 12. maja 2011. (Beta) - Jedan od najbližih saradnika braće Darka i Duška Šarića, osumnjičenih za šverc droge, Jovica Lončar, uhapšen je u Podgorici zbog sumnje da je za njih prao novac zaradjen od kokaina, objavio je u četvrtak podgorički list "Dan".

Prema navodima lista, Lončar je jedan od suvlasnika firme "Mat kompani" koja je bila predmet finansijske istrage crnogorskog specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, a uhapšen je u sredu uveče.

Specijalni tužilac Djurdjina Nina Ivanović je tokom istrage došla do podataka da su braća Šarić preduzeće "Mat kompani" poverili Lončaru u momentu kada je bilo najavljeno da će njihova imovina biti konfiskovana, kako bi je na taj način sačuvali, piše podgorički dnevnik.

Akcija hapšenja Šarićevih saradnika izvedena je "diskretno i u najstrožijoj tajnosti, jer su u toku konsultacije s tužiocem o hapšenju još nekoliko osoba osumnjičenih za isto krivično delo", prenosi "Dan".

Darko Šarić optužen je u Srbiji za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, a njegov mladji brat Duško je u pritvoru u Bijelom Polju i tužilaštvo bi do kraja nedelje trebalo da odluči da li će protiv njega podići optužnicu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.