Majami u finalu, Oklahoma ubedljiva protiv Memfisa

Majami su predvodili Dvejn Vejd sa 34 i Lebron Džejms sa 33 poena. Protivnik Hita u finalu biće pobednik duela Čikago-Atlanta, u kome Bulsi trenutno vode sa 3:2.

Najefikasniji u redovima Bostona bio je Rej Alen sa 18 poena. Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić igrao je 16 minuta i za to vreme je imao učinak od osam poena i dva skoka.

Džejms se nastupom u pobedi iskupio za prošlogodišnju igru takođe protiv Bostona u plej-ofu, kada je igrao jako loše za Klivlend, a posle pobede nad Seltiksima bio je potresen.

"Svašta mi je prolazilo kroz glavu posle pobede. Konačno da skinemteret sa leđa protiv ovog tima... Onda sve što se dešavalo tokom leta, odluka da dođem u Majami i opšta osuda zbog toga. Trebalo bi mi dva sata da ispričam šta mi je sve bilo na umu. Jako me ovo sve dirnulo i srećan sam što smo prošli", rekao je Džejms posle meča.

U drugoj sinoćnoj utakmici Oklahoma je u regularnom delu utakmice pobedila Memfis sa 99:72 i tako povela sa 3:2 u polufinalu Zapadne konferencije. Ova dva tima u prošloj utakmici odigrala su čak tri produžetka.

Tanderse su do trijumfa predvodili Kevin Durent sa 19 i Dekuan Kuk sa 18 poena. Najefikasniji u Memfisu bio je Mark Gasol sa 15 poena i pet skokova.

U finale Zapada ranije se plasirao Dalas, koji je sa 4:0 pobedio branioca titule Los Anđeles Lejkers.

Pogledajte još