Registracija preduzeća Metal sistemi

KRAGUJEVAC, 12. maja 2011.(Beta) - Agenciji za privredne registre podneta je prijava za registraciju kragujevačke privatne kompanije "Metal sistemi" u društvo sa većinskim vlasništvom države od 57 odsto, rečeno je agenciji Beta u sindikatu te kompanije.

Predsednik sindikata "Metal sistemi" Miloš Tanasković rekao je da je Agenciji za privredne registre u utorak podneta dokumentacija za registraciju, prijava, osnivački akt, kao i ugovor o prenosu vlasništva koji su potpisali predstavnici vlade, sindikata i dosadašnji vlasnik Dragoljub Radulović.

On je naveo da se sada čeka samo na rešenje o registraciji, prema kojem će većinski udeo u fabrici imati država, 57 odsto, dosadašnji vlasnik 33 odsto, dok će radnici podeliti 10 odsto udela u vlasništvu.

"Nakon ovoga pristupiće se formiranju organa upravljanja, Upravnog odbora u kome će četiri člana imati država, dva dosadašnji vlasnik, a jednog radnici, kao i skupštine čime će fabrika imati puni kapacitet za nastavak proizvodnje " rekao je Tansković.

Pogledajte još