U Juri nije bilo povreda radnog prava

BEOGRAD, 12. maja 2011. (Beta) - Inspekcija ministarstva rada Srbije nije u firmi Jura (Yura) u Rači pronašla povrede radnog prava, izjavio je u četvrtak direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Bozidar Laganin.

On je agenciji Beta rekao da je ta inspekcija obavila kontrolu mogućih povreda radnog prava u fabrici delova za automobile Jura i da nije našla da je informacija koju su sindikati davali tačna.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" optužili su krajem februara poslovodsto te fabrike da "šikanira" zaposlene i da nezakonito otpušta sindikalce.

"Konkretno, ako napravite jednu dublju anketu medju zaposlenim u Juri videćete da su informacije koje su izlazile u javnost najblaže rečeno prenaduvane i nisam baš sigiran da odgovaraju realnosti", rekao je Laganin.

Južnokrejska kompanija Jura, koja je u Rači kupila firmu Zastava elektro, od države je dobila subvencije za zaposljavanje u toj fabrici od 4.500 evra po radnom mestu, odnosno ukupno 4,5 miliona evra. Jura je firmu Zastava elektro kupila za osam miliona evra u aprilu 2010. godine.

Pogledajte još