Dušku Novakoviću nagrada Desanka Maksimović

VALJEVO, 12. maja 2011. (Beta) - Pesnik Duško Novakoviću dobitnik je nagrade Desanka Maksimović za celokupno delo i doprinos srpskoj poeziji, objavljeno je na veb sajtu Zadužbine "Desanka Maksimović".

Novakoviću će nagrada biti uručena 16. maja, u Brankovini, na rodjendan velike srpske pesnikinje, na svečanosti u okviru tradicionalne manifestacije "Desankini majski razgovori".

Toga dana u Valjevu će na Trgu pesništva, u 11 sati, biti održan Poetski čas djaka "Desanki u čast", a u Brankovini će nastupiti i ovogodišnji pobednik 19. poetskog konkursa djaka pesnika, koji organizuju Srpska književna zadruga i Valjevska gimnazija, čiji je djak bila i Desanka Maksimović.

Duško Novaković, koji je rodjen u Podgorici 1948. godine, školovao se u Strumici, Podgorici i Beogradu, gde je studirao na Filološkom fakultetu, na grupi za jugoslovensku i svetsku književnost. Uredjivao je poeziju u listovima i časopisima Književna reč, Književnost, Književne novine, Ovdje i dr. Član je Srpskog knjižzvnog društva i Srpskog PEN centra.

Pogledajte još