BILA JE POSEBNA, SKROMNA I NEPRETENCIOZNA: Bivši muž Nede Arnerić otkrio nepoznate detalje o njenom životu

Bivši muž Nede Arnerić, reditelj Dejan Karaklajić, prisustvovao je promociji monografije o legendarnoj glumici, koja nas je napustila u januaru 2020. godine. U njenu čast u Jugoslovenskoj kinoteci održano je svečano predstavljanje "Čarobne melanholije" autorke Anite Panić.

- Nadam se da će budući čitaoci biti zadovoljni, jer između dve korice ove knjige stoji puno ljubavi, razumevanja i poštovanja prema Nedinom delu i njenoj ličnosti. Reditelj Miša Radivojević, koji je napisao veoma emotivan i lep tekst, upravo ga je naslovio "Čarobna melanholija", definišući tako Nedinu tananu dušu, njenu prefinjenost, a zapravo vrlo snažnu i jaku ličnost. Dala sam sebi za pravo da tu divnu definiciju njene ličnosti iskoristim za naslov ove knjige - izjavila je autorka.

Reč je imao i bivši muž Nede Arnerić koji nije krio emocije.

- Neda je bila duševna osoba. Još kao mlada posedovala je neku iskrenost, nešto što ju je činilo posebnom. Bila je zvezda, ali na neotrcan način. Sve što je radila duboko je osećala, duboko se trudila za to. Bila je skromna i nepretenciozna, i popularnost joj je strašno smetala. Ona je iz sebe ispuštala uloge, pravila uloge, donosila likove.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još