Incident u Prištini tokom posete Stefanovića

PRIŠTINA, 12. maja 2011. (Beta) - Sastanak šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića i zamenika premijera Kosova Hajredina Kučija počeo je u četvrtak popodne u zgradi Vlade Kosova, ispred koje je došlo do incidenta tokom kojeg su povredjeni policajci.

Snage Kosovske policije okružile su zgradu Vlade ispred koje se okupilo više od 100 aktivista pokreta "Samoopredeljenje" koji je ocenio dolazak Stefanovića u Prištinu kao "uvredu i provokaciju za narod Kosova".

Aktivisti, medju kojima i vodja tog pokreta Aljbin Kurti, uzvikivali su parole podrške Oslobodilačkoj vojsci Kosova, bacali crvenu boju i kamenice ka ulazu u zgradu Vlade Kosova.

Novinar agencije Beta iz Prištine video je da su u kola hitne pomoći uneta dva policajca i jedna policajka. Prema njegovim rečima, policija je uhapsila jednog demonstranta.

Stefanovć je po dolasku u Prištinu najpre otišao u Ambasadu SAD, a potom, kada je krenuo za Laplje selo, na vozilo u kojem je bio Stefanović, puta bačen je paket sa stiroporom.

Pogledajte još