Stefanović razgovarao sa Editom Tahiri

PRIŠTINA, 12. maja 2011. (Beta) - Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Borislav Stefanović i Edita Tahiri završili su danas oko 17.30 razgovor u zgradi Vlade Kosova u Prištini.

Stefanović se prethodno sastao sa zamenikom premijera Kosova Hajredinom Kučijem. Očekuje se da će sagovornici dati izjave novinarima.

Tokom boravka Stefanovića incidente ispred zgrade Vlade Kosova izazvali su aktivisti "Samoopredeljenja" - pokreta koji je ocenio da je poseta šefa beogradskog pregovaračkog "uvreda i porovokacija za narod Kosova". U tim incidentima povredjeno je više ljudi - policijaca i demonstranata.

Policija je bacila suzavac na aktiviste "Samoopredeljenja" koji su kamenjem gadajali zgradu Vlade i polomili prozore na prvom spratu zgrade i automobilima parkiranim u blizini.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade Srbije, cilj sastanaka u Prištini je bio unapredjenje dijaloga. Tim Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom je ovu današnju posetu koordinirao sa predstavnicima EU.

Stefanović je po dolasku u Prištinu najpre otišao u ambasadu SAD, a potom je u Lapljem Selu razgovarao sa načelnikom kosovskog okruga. Na vozilo u kojem je bio Stefanović, na putu iz Prištine ka Lapljem Selu, iz jednog vozila koje je stajalo pored puta bačen je paket sa stiroporom.

Pogledajte još