Partizan: Vojvodina namerno izazvala prekid!

"U svim zemljama sveta finale nacionalnog Kupa je svetkovina od posebnog, ne samo fudbalskog i sportskog značaja. Rukovodstvo i fudbaleri FK Vojvodina su pokušali da obezvrede sve ono što nacionalni Kup simbolizuje. Da li će u tome uspeti zavisi od reakcije fudbalske organizacije i sportske javnosti", navodi se u saopštenju Upravnog odbora Partizana.

Partizan je u sredu uveče na stadionu Crvene zvezde pobedio Vojvodinu sa 2:1 u finalu Kupa Srbije, ali je utakmica prekinuta u 83. minutu, pošto su igrači kluba iz Novog Sada napustili teren nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića.

Početak utakmice kasnio je 25 minuta, jer igrači Vojvodine nisu želeli da izađu na teren dok svi njihovi navijači ne uđu na stadion.

U Partizanu smatraju da su u tim situacijama prekršeni propisi fudbalske igre.

"Već tada je bilo jasno da je Vojvodina doputovala u Beograd sa namerom da se finale Kupa ne odigra ili ne završi", navodi se u saopštenju.

Crno-beli su ocenili da je Vojvodina "podlegla atmosferi linča FK Partizan, koju je pripremio predsednik jednog drugog kluba koji nosi crveno-bele boje".

"Desila nam se Đenova, u sredu uveče se dogodio nezabeležen skandal u finulu Kupa; šta je sledeće?
", pita Partizan.

Pogledajte još