Battle of the Bands 2011

Nagrada pobedničkom bendu je ugovor sa diskografskom kućom City records za objavljivanje albuma i 100.000 dinara od Sokoja.

Na finalnom koncertu nastupili su i pobednici prvog festivala, grupa "Tattoo", koji su zajedno sa dečijim horom "Čarolija" tom prilikom snimili i spot za numeru "Zemlja" grupe "EKV", nezvaničnu himnu festivala. Specijalni gosti bili su "Zhizon i band" iz Novog Sada i vrlo ozbiljni "Neozbiljni pesimisti" iz Sombora.
Finale festivala "Amstel Battle of the Bands 2011" započelo je zapravo još u sumrak, na Trgu republike, gde su se bendovi okupili, da bi atraktivnim replikama "Epokarovih" oldtajmera odatle krenuli do crvenog tepiha koji ih je čekao ispred Doma omladine. U holu ispred kultne beogradske rok sale "Amerikana" album prvenac, nagradu sa prvog festivala promovisala je grupa "Tattoo" iz Prijedora, koji su i otvorili finalni koncert uz hor "Čarolija", a zatim i svojim autorskim pesmama sa albuma. Šest bendova finalista dokazali su žestokom svirkom i atmosferom koju su napravili da su se zasluženo našli u finalu, pa je žiri imao istinski težak zadatak da odlučli pobednika, budući da su glasovi publike bili vrlo ujednačeni. Konačno, kada su svi poeni sabrani, postalo je jasno – pobednik festivala je beogradska grupa "Etar", čija je pevačica Katarina Popović svojom karizmom na sceni definitivno dokazala da poseduje potencijal velike rok zvezde.

Žiri su na finalnoj večeri festivala činili Leontina Pat (predsednik žirija), Aleksandar Saša Ignjatović, Goran Tomanović Tole, Saša Milošević Mare, Vlada Graić, Boris Nikolić, Marija Mihajlović, Lee Man, Goran Šimpraga Šime, Ksenija Kočetova, Đorđe David, Aleksandar Vulin, Đorđije Stajkić, Uroš Bogdanović, Ksenija Kočetova, Guta Grubački, Lana Toković i Marija M. Karan.

Na festivalu je ukupno učestvovalo 24 benda iz Srbije i Republike Srpske, a polufinalna takmičenja održana su tokom osam večeri u "Lava baru".

Bitka bendova i na Zlatiboru

Svojevrsni nastavak festivala "Amstel Battle of the Bands 2011" održaće se 27. I 28. maja na Zlatiboru, u hotelu "Palisad". Šest bendova po izboru domaćima i organizatora, takmičiće se tokom dve večeri, pružajući priliku i posetiocima jednog od naših najlepših odmarališta da uživaju u odličnoj klupskoj svirci. I da, naravno, na taj način promovišu brend "Battle of the Bands", pod kojim će u ovoj godini biti održano još nekoliko manifestacija koje će pokušati da vrate duh rokenrol energije kakav je, nesumnjivo, postojao u proteklih petnaestak dana u prestonici.

Pogledajte još