Narodno pozorište u Noći muzeja

BEOGRAD, 13. maja 2011. (Beta) - Muzej Narodnog pozorišta će u subotu povodom manifestacije "Noć muzeja", od 22.30 časova do 02.00 časa ujutru, organizovati performans "Glumci i javne ličnosti u ulogama predsednika" i otvoriti izložbu pod nazivom "Lideri nesvrstanih u Narodnom pozorištu".

Cilj ovog nesvakidašnjeg programa je pokušaj da se istorijska činjenica, da su 1961. i 1989. godine u Beogradu održani Samiti nesvrstanih zemalja, te da su predsednici tih država bili, izmedju ostalog i gosti Narodnog pozorišta, prikaže na pozorišno atraktivan način, saopšteno je iz tog teatra.

U programu tokom Noći muzeja u Muzeju Narodnog pozorišta učestvovaće veliki broj glumaca, medju kojima su Milenko Pavlov, koji će biti u ulozi Maršala Tita, Milan Lane Gutović u ulozi Ben Keda, kao i Lepomir Ivković u ulozi Nasera.

Posetiocima će se predstaviti i Nela Mihajlović kao Sirimavo Bandaranaike, Miša Jovanović kao Moamer el Gadafi, Borisav Nalać kao Jaser Arafat i drugi. U programu će učestvovati i Ivon Jafali, Zoran Ćosić, Biljana DJurović, Boško Puletić, Aleksandar Ilić.

Pogledajte još