Nova praksa direktnih razgovora

BEOGRAD, 14. maja 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović ocenio je da poseta Prištini predstavlja način kojim će se eliminisati prepreke koje postoje izmedju dve strane bez narušavanja suvereniteta Srbije, prenela je u subotu dnevna štampa.

"Ustanovili smo potpuno novu praksu direktnih razgovora koji se mogu voditi u Prištini, van Brisela. To je način da lakše eliminišemo prepreke koje postoje i svakako bez narušavanja suverentiteta Srbije", kazao je Stefanović, a prenosi Blic.

Stefanović je naveo da prilikom njegove posete Prištini "srpski pregovarači nisu imali nameru da isprovociraju nerede, suzavac i lomljenje stakla".

Komentarišući neprijatnosti koje je doživeo u Prištini, Stefanović je kazao da su svi iz tima Srbije bili suzdržani, kao i da su su "bukvalno uzdali u snagu lima automobila". "Postojala je realna opasnost da neko od nas bude povredjen, jer smo se nalazili u vozilu u trenutku kamenovanja", naveo je Stefanović.

Šef pregovaračkog tima Srbije posetio je Prištinu 12. maja gde se sastao sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri, liderima kosovskih Albanaca i predstavnicima srpske zajednice.

Pogledajte još