U subotu uveče Noć muzeja

BEOGRAD, 14. maja 2011. (Beta) - Manfestacija Noć muzeja, u okviru koje će u 60 mesta u Srbiji i na 65 lokacija u Beogradu biti organizovana noć šetnje po muzejima, biće održana u subotu od 18.00 časova do 02.00 časa ujutru.

Noć muzeja, koja se ove godine organizuje osmi put, biće održana i u 40 zemalja u Evropi, a u Srbiji će publika imati prilike da pogleda izložbe koje su postavljene u saradnji sa 160 kulturnih institucija iz zemlje.

Publika u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Knjaževcu, Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Nišu, Novom Pazaru, Pančevu, Požarevcu, Šapcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Vršcu, Zrenjaninu i drugim mestima širom Srbije imaće priliku da udju u prostore, vide dela i predmete koji se ne vidjaju u običnoj ponudi i standardnoj poseti muzejima.

U Vojnom muzeju na Kalemegdanu u 18.00 časova zvucima fanfara će biti označen početak manifestacije, a posetioci će to veče imati priliku da vide borbenu opremu rimskih vojnika i da učestvuju u radionici kovanja srednjevekovnih mačeva.

Ovogodišnja ekskluzivna lokacija Noći muzeja u Beogradu biće Palata Srbije (SIV), koja će tokom manifestacije biti otvorena za posetioce, a u koju se do sada ulazilo retko i samo uz poseban protokol.

Pogledajte još