BORBA ZA POTOMSTVO ZVUČI PLEMENITO, ALI JE ZAPRAVO TEŠKA MUKA: Goca Tržan ponovo otišla na vantelesnu oplodnju, otkrila potresne detalje

Goca Tržan kaže da se teško nosi s tim što godinama ne može da zatrudni sa suprugom Rašom Novakovićem. Pevačica je pre dve nedelje ponovo bila na vantelesnoj oplodnji u Pragu i ovih dana znaće da li je uspeo peti pokušaj VTO.

Goca priča koliko joj ta neizvesnost teško pada i šta sve radi da malo skrene misli dok ne stignu rezultati.

- Kad god mi jave da vantelesna nije uspela i da nisam zatrudnela, upadnem u depresiju. A onda se pitam: "Zašto ovo radim?" I svaki put u sebi moram da nađem odgovor i snagu da idem dalje. Jer vredeće ako uspem! Snagu crpim iz ljubavi prema životu. Okružujem se ljudima koji mi se sviđaju, dobrim knjigama i muzikom - kaže pevačica i dodaje da vantelesna oplodnja veoma utiče i na njeno telo i na misli:

- Borba za potomstvo zvuči plemenito, a zapravo je reč o kuluku, teškoj muci i pritisku. Nimalo nije lako istrpeti hormonsku terapiju. Mesec dana se osećam kao da sam luda i imam bipolarni poremećaj, loše sam volje... Naduje mi se stomak jer zadržavam vodu. Ma mozak mi se naduje! A onda posle svega što prođem sledi neizbežno pitanje: "Da li vam je uspela vantelesna oplodnja?" Ma ajde marš više! Preko glave mi je da odgovaram na takva pitanja, jer je to moja intima koja je vrlo osetljiva.

Goca iz braka sa Ivanom Marinkovićem ima ćerku Lenu, a sada joj je najveća želja da dobije dete i sa Rašom.

- Želim bebu sa čovekom koga iskreno volim, koji je pažljiv, pametan i u kog imam poverenje... To nije toliko njegova potreba koliko je moja - priča pop zvezda.

Goca je posle četiri neuspešna pokušaja vantelesne razmišljala da usvoji dete, ali i tu je naišla na prepreke. Prema našem zakonu, žena od 48 godina ne može da usvoji tek rođenu bebu, jer razlika između usvojitelja i usvojenika ne sme da bude veća od 45 godina.

- Procedura oko usvajanja dece je jeziva jer moraju da se ispune razni zahtevi, a ima i određenih ograničenja. Moraš dve-tri godine da prikupljaš papire i mlatiš se sa glupostima. Pričala sam sa Sergejem Ćetkovićem, koji je usvojio ćerke i koji će pokušati da uradi nešto da se te procedure ubrzaju. Pošto ne možemo da usvojimo bebu, Raša i ja smo se dogovorili da izaberemo dete koje ćemo finansijski pomagati - otkriva Tržanova.

Izvor: Informer.rs
Foto: gocatrzan/Instagram

Pogledajte još