Dodik napravio dobar sporazum sa EU

NOVI SAD, 14. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je u subotu u Novom Sadu predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku "dobar sporazum sa Evropskom unijom".

"Čestitam Miletu Dodiku što je napravio dobar sporazum sa EU, koji brani legitimne interese Republike Spske, ali i doprinosi stabilnosti Bosne i Hercegovine i otavara nove perspektive", rekao je Tadić novinarima na Novosadskom sajmu.

Predsednik Srbije je ocenio da je Dodik učinio veoma dobru stvar i dodao da veruje da će ga prihvatiti i vlada i parlament Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče, nakon sastanka sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Banjaluci, da RS želi da da šansu dijalogu sa Unijom o otklanjanju nedostataka u pravosudju BiH, zbog čega za sada referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH nije neophodan.

Visoki predstavnik Valentin Incko ranije je najavljivao da neće dopustiti da zakazani referendum u Republici Srpskoj bude održan i nazivao ga pretnjom po Dejtonski sporazum.

Pogledajte još