SMRŠALA SAM 70 KILOGRAMA DA NE BIH OSLEPELA: Bojani Stamenov bilo ozbiljno narušeno zdravlje zbog gojaznosti

Bojana Stamenov kaže da je smršala 70 kilograma jer se uplašila da će zbog povišenog šećera da oslepi.

Pevačica je uspela da se istopi za godinu dana uz pomoć dijete i treninga, pa je odustala od operacije želuca koju je prethodno zakazala.

Srpska predstavnica na Pesmi Evrovizije iz 2015. godine objašnjava zbog čega je tek nedavno odlučila da se uhvati u koštac s viškom kilograma:

- Moje zdravstveno stanje je bilo katastrofa! U junu 2020. šećer mi je skočio skoro na 30! Tada sam primetila da ne vidim dobro. Sve do tada sam bila zdrava debelica, na granici insulinske rezistencije, ali bez problema. Nažalost, gojaznost je učinila svoje.

Ona dodaje da su kilogrami uticali i na njeno psihičko stanje:

- Postala sam agresivna i osiona! Baka mi je govorila: "Šta praštiš dete, na sve nas?! Šta ti je?"

Bojana je tada rešila da potraži lekarsku pomoć.

- Ušla sam kod doktorke i rekla: "Nervozna sam i ne vidim dobro. Sve mi se smučilo! Želim da smanjim želudac." Zakazala mi je operaciju, prošla sam konzilijum i dobila zadatak da sredim šećer i smršam pre intervencije. Išla sam i kod psihologa - priča Bojana.

Pošto je morala da smrša zbog operacije, počela je i da vežba.

- Na nagovor drugarice kontaktirala sam jednog trenera. Imala sam 185 kilograma i bila sam skeptična da će moći da mi pomogne. Osećala sam se neprijatno kad me je video u trenerci, bez šminke, raščupanu... Svakog dana sam morala da mu govorim koliko sam spavala, jela, da li sam imala neki stres. Čak mi je promenio i ishranu. Pre njega sam uglavnom jela parče hleba sa mladim sirom, salatom ili kuvano jaje... On mi je dodao još namirnica, tako da nisam gladovala. Kad sam shvatila da sam izgubila 70 kilograma, otkazala sam operaciju! Sada se osećam psihički i fizički bolje, a i mnogo lakše. Lako kao leptir! Nastavljam da mršavim, pa dokle stignem - kaže Bojana.

Bojana je otkrila kako izgleda njen jelovnik.

Doručak: Tri pržena jaja, grčki jogurt i voće.
Ručak: 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata.
Večera: Ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama.

Izvor: Informer.rs
Foto: thebojanastamenov/Instagram

Pogledajte još