Podela Kosova je jedino rešenje

PRIŠTINA, 15. maja 2011 (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dacić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

"Mislim da je jedino realno rešenje da tamo gde žive Srbi ostanu u Srbiji, a da se drugi deo gde žive Abanci odvoji. Samo to je realan način koji nas može dovesti do brzog rešenja. Ostala rešenja su gubitak vremena i treba da prodju godine i decenije u pokušajima da rešimo mala pitanja", rekao je Dačić u intervju za dnevnik "Zeri".

Upitan direktno da li predlaže podelu Kosova, Dačić je odgovorio: "To je moje mišljenje, iako se to ne svidja ni Beogradu ni Prištini. Medjutim ja sam političar realista i ne vidim drugo rešenje".

Dačić je podsetio da pitanje nezavisnosti Kosova nije "zatvoreno i da Kosovo nisu priznale sve zemalje". "Ako želite da budete deo EU treba da imate i saglasnost Srbije, ali ovako kako smo počeli nećemo imati rešenja još narednih 20 godina", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je dobro što je dijalog izmedju Beograda i Prištine počeo ali je naveo "da je veoma teško da se nadju rešenja koja će biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance". "Da je to lako, do sada bismo imali rezultate", rekao je Dačić.

Pogledajte još