Evrovizija: Azerbejdžan pobednik, Srbija 14.

Glasanje po komšijskom ključu uslovilo je da pesma koja, ipak mora se priznati skoro iz prvog puta "ulazi u uvo", Running Scared  u izvedbi dua Ell/Nikki iz Azerbejdžana pobedi.

Pesma "Čaroban" u izvedbi Nine Radojčić je tako završila na 14. mestu.

Kladionice, koje su najviše šanse davale predstavniku Francuske, operskom pevaču Amauri Vasiliju nisu se pokazale kao merodavne.

Evrovizija, neki bi rekli muzički sajam kiča i šunda i pesama koje se više gledaju nego slušaju, ispunila je i ovog puta sva očekivanje zaljubljenika u treš zabavu.

Neverovatne frizure i haljine i obavezne pohvale tipa, "oh, kako neverovatan šou", stakla koja se sasipaju u paramparčad i skoro obavezan engleski jezik, na žalost jezičkih čistunaca u Engleskoj, krasili su i ovog puta spektakl zvani Evrovizija.

1.Azerbejdžan pobedik sa 221 poenom

2. Italija 189 poena

3. Švedska 185 poena

14. Srbija takmičenje završila na 14. mestu sa 85 bodova.

Pop retro,pesma Srbije u stilu 60- ih izgleda da se nije dopala Evropi, pa pesmi "Čaroban" niko nije dao 12 poena, jedino su BiH i Slovenija dale po 10, a Makedonija i Hrvatska po osam.

Od bivših jugoslovenskih republika najveća očekivanja je ispunio predstavnik BiH Dino Merlin sa pesmom "Love In Rewind" koji je takmičenje završio šesti sa 125 bodova. Srbija je ovoj pesmi dala maksimalnih 12 poena.

Pa bilo kako bilo, najvažnije je da je Evropa vesla, a muzika, iako nekad i loša, potvrdila je još jednom da je najači pokretač dobre volje među različitim zemljama.

Danijela Tadić

Pogledajte još