Manćini: Siti mora još da se pojača!

Siti je u subotu osvojio engleski FA kup, što je bio prvi trofej kluba posle 35 godina, a prošle nedelje ekipa je osigurala i četvrto mesto u prvenstvu i plasman u Ligu šampiona.

Ovaj uspeh mnogo je koštao vlasnike Mančester sitija, kompaniju iz Abu Dabija, koja je u prethodne tri godine potrošila oko 460 miliona evra za dovođenje novih igrača.

"Nedavno sam sa vlasnicima razgovarao o novcu za pojačanja. Ako dugo niste osvojili trofeje, onda morate da kupite dobre igrače koji će vam doneti uspeh. Možete na klupi da imate i mađioničara, ali to vam neće pomoći da pobedite", rekao je Manćini engleskim medijima.

On je podsetio da je konkurencija u prvenstvu Engleske velika i da nekoliko timova ima ogromna ulaganja u igrački kadar.

"Morate da imate dovoljno veliku ekipu, sa 'dugačkom' klupom koja može da izdrži napornu sezonu. Pogledajte Totenhem. Oni su došli do četvrtfinala Lige šampiona, a u Engleskoj su šesti", objasnio je italijanski stručnjak.

Manćini je naveo da očekuje da u bližoj budućnosti Siti bude u mogućnosti da angažuje najveća imena svetskog fudbala, kao što to već rade konkurenti Mančester junajted i Čelsi.

"Ne znam da li ćemo sledeće sezone moći da osvojimo titulu, jer će biti veoma teško. Ipak, verujem da taj cilj možemo da ostvarimo u periodu od nekoliko narednih godina. Važno je za klub kao što je Siti da osvaja trofeje", zaključio je on.

Pogledajte još