DOKTORI SU POSUMNJALI DA BEBA IMA DAUNOV SINDROM: Marija Mikić iskreno o dva spontana pobačaja i problemima tokom treće trudnoće

Pevačica Marija Mikić, koja je u šestom mesecu trudnoće, otkrila je koje ime su ona i njen verenik odabrali za naslednicu, ali i sa kakvim se sve problemima suočavala poslednjih meseci.

Marija i njen verenik Jovan Pantić nedavno su saznali da će dobiti ćerku, a pevačica je sada otkrila da su odlučili da joj daju ime Đurđa.

- Mnogo sam srećna jer čekam devojčicu, koju sam i priželjkivala. lako smo se isprva samo šalili da će se zvati Đurđa, odlučili smo da joj damo upravo to ime. Ne znamo nikog s tim imenom, kratko je i efektno - otkrila je Marija za magazin "Gloria".

Inače, ime Đurđa je žensko ime grčkog porekla. Izvorno je nastalo od grčkog Geōrgos što znači "onaj koji obrađuje zemlju" ili "poljoprivrednik".

Ona se prisetila teškog perioda kroz koji je prošla, budući da je pre sadašnje trudnoće imala dva spontana pobačaja. Kada je treći put ostala u drugom stanju strepela je da li će sve biti u redu, a onda su doktori posumnjali da beba ima Daunov sindrom, zbog čega se podvrgla dodatnim pregledima i analizama.

- Nisam želela da govorim o trudnoći jer sam imala dva spontana pobačaja prošle godine i mnogo sam se plašila da se to ne dogodi i ovog puta. Razlog pobačaja nisam znala i stalno sam bila u grču. Onda su lekari ustanovili da imam insulinsku rezistenciju i trombofiliju, modernu bolest današnjice, zbog koje se plod otežano zadržava. Trombofilija može biti genetska i stečena, naročito sada nakon korone. Test je pokazao da je kod mene u pitanju genetska, iako je niko u mojoj porodici nije imao. Najvažnije mi je da je beba zdrava. Radila sam prenatalni test jer su doktori u jednom trenutku pomislili da beba možda ima Daunov sindrom. Taj dodatni stres, dok nije stigao rezultat, ubijao me je. Umesto da se kao svaka trudnica na početku trudnoće radujem, ja sam strepela jer ništa nije išlo lako. Sada je sve dobro, nemam jutarnje mučnine, ali povraćam šta god da pojedem, čak sam i smršala - ispričala je pevačica.

Marija i njen izabranik još ne planiraju da stanu pred matičara.

- Još ne planiram da se udam, bar dok ne prođe ova pandemija. Okupljanje u ovim uslovima, uz moju trudnoću, nije pametno - zaključila je Marija Mikić.

Izvor: Blic.rs/Gloria
Foto: wwwmarijamikiccom/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.