Kompromis jedino realno rešenje za Kosovo

BEOGRAD, 16. maja 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da jedino brzo i realno rešenje za Kosovo postizanje kompromisa izmedju Srba i Albanaca i da se on ne zalaže za podelu Kosova, već za razgraničenje.

"Nikad nisam upotrebio reč podela... Ideja o razgraničenju bi mogla da bude rešenje o kome bi trebalo da se izjasne gradjani", rekao je Dačić novinarima tokom konferencije povodom 10 godina Misije OEBS-a u Srbiji.

Dačić je precizirao da bi, ako bude takvog predloga, gradjani morali o njemu da se izjasne. "To bi podrazumevalo promenu ustava, a to je jedna procedura", rekao je.

Na pitanje da li je time izneo svoj lični stav ili stav Vlade Srbije Dačić je istakao da je on izneo predlog "kao čovek koji se rodio i živeo na Kosovu". "Ja sam predsednik političke partije, ja nisam činovnik vlade. Neće valjda meni predsednik vlade odredjivati koji je program moje političke partije. Ja ne napadam nikog u vladi", rekao je Dačić.

Na opasku novianra da se to kosi sa kodeksom vlade Dačić je rekao: "Neka me isključe iz vlade! Pa šta?! Najbolje da niko ništa ne sme da kaže, da svi zalepimo flastere preko usta".

Pogledajte još