fbpx

Salford prodaje kompanije u Srbiji

BEOGRAD, 16. maja 2011. (Beta) - Investicioni fond Salford, u čijem sastavu je Denjub fuds grupa, planira da u 2012. godini počne prodaju dve mlekara u Srbiji, kao i kompanija "Knaz Miloš" i "Bambi Banat", izjavio je generalni direktor Denjub fuds grupe Slobodan Petrović.

Petrović je novinarima nakon predstavljanja izvoznih planova subotičke "Mlekare" rekao da će Salford iz poslova u Srbiji izlaziti pojedinčno, u zavisnosti od interesovanja investitora. "Mi se pripemamo za prodaju, razgovaramo s potencijalnim kupcima", kazao je Petrović.

Petrović je dodao da ne može da kaže s kojim potencijalnim kupcima za "Imlek" i "Mlekaru" iz Subotice pregovara Salford jer je većina tih kompanija na berzi i sa njima imaju ugovor o zaštiti podataka, kako se ne bi uticalo da cene njihovih akcija.

On je istakao da su u pitanju najveći i najpoznatiji proizvodjači u Evropi.

Salford je od 2003. godine počeo da kupuje mlekare u Srbiji i, prema rečima Petrovića, u tom poslu je predugo ostao u Srbiji. "Mi smo fond koji ima ograničeni rok trajanja, investitori su nam dali sredstva na odredjeno vreme, kako bi uvećali njihov ulog", kazao je Petrović i podsetio da je 2008. pripremana prodaja "Knjaza Miloša", ali je zbog svetske ekonomske krize i povlačenja investitora obustavljena prodaja te, kao i ostalih kompanija u sastavu Denjub fuds grupe.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.