Hit dana: "Kosovo za patike"

BEOGRAD, 22. februar 2008. (FoNet) - Snimak pljačke pod nazivom "Kosovo za patike" postao je danas hit na Internetu, a dve devojke sa snimka kažu da su krale kao i svi ostali.

Dve devojke se javile B92 da bi ispričale svoju priču

Koliko ukradene garderobe, odeće, pića i bombonjera mogu da ukradu dve mlade devojke, i nose sa sobom od Slavije, preko Terazije do Knez Mihailove ulice, može se videti na snimku koji se jutros pod nazivom "Kosovo za patike" našao na Jutjubu, najpoznatijem sajtu za razmenu video snimaka.

Na snimku amaterskom kamerom, njih dve se mogu videti u svom "pohodu", tokom divljanja i pljačkanja huligana po centru grada, nakon završenog mitinga.

Iznenađene popularnošću snimaka njihove krađe, Maja i Jovana kažu da su šokirane komentarima i uvredama posetilaca sajta Jutjub, jer su, kako kažu, radile ono što i "svi ostali". I jedna i druga tvrde da su juče došle u grad, samo zbog Kosova.

"Svi su krali, ali pošto mi nemamo morali smo da krademo, jer da imamo ne bi krali. Mislim, šta rade deca onih koji imaju, oni ne kradu", rekla je Maja.

"Da smo htele da idemo da krademo onda bi razbijali izloge i krali. Ali kad 300.000 ljudi krade, to smo i mi radili. Mislim, da nam policija podiže krivičnu prijavu, kao da smo ubili čoveka - to ne razumem. Pa cela ova zemlja je u rasulu", kaže Jovana.

Glavne zvezde Jutjuba napominju da nisu one krale patike, kao što to izgleda na snimku, već je to radio mladić koji ih je snimao. On im je, kako kažu, čak i pomogao da spakuju ukradenu robu, žaleći se što njega niko ne spominje.

Tokom sinoćnjeg nasilja u Beogradu opljačkan je veliki broj prodavnica u kojima se prodaju odevni predmeti.

Gradske vlasti, kao i vlasnici opljačkanih i uništenih objekata, još uvek nisu izneli procenu o kolikoj se šteti radi.

Ipak, svi sagovornici B92 kažu da će sinoćno nasilje i pljačka biti veliko opterećenje za osiguravajuća društva, gradski budžet, odnosno za džepove građana, prenosi B92.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.