Kako da poboljšate svoj seksualni život

Atmosfera u vašoj spavaćoj sobi direkto utiče na vaš ljubavni i seksualni život. Evo sedam trikova feng šui eksperta Tes Vajitharst (Tess Whitehurst) koje je preneo "Metroportal", a koji bi vam mogli pomoći da kvalitet svog intimnog života podignete na sasvim drugi nivo.

Slike i fotografije

Svako ko se okrene i pogleda malo oko sebe i zamisli se, vrlo brzo će zaključiti da vizuelni doživljaji utiču na naše osećaje i raspoloženje. Isto važi i za spavaću sobu. Fotografije vaših roditelja sigurno ne pripadaju tu. Za svaku sliku koja je u spavaćoj sobi zapitajte se budi li u vama romantične/erotične osećanja ili ne? Prikladan izbor bi bio: slike zagrljenog para ili romantična slika/fotografija vas i partnera koja će uzbuditi vaše osećaje na pozitivan način. Dela slikara Gustava Klimta i Alfonsa Muče (Alphonsa Muche) su vrlo rasprostranjena i odličan su dodatak spavaćoj sobi.

Tople boje

Tople i zemljane boje otvaraju srce i uspostavljaju emotivno povezivanje. Zato u feng šui spavaćoj sobi koristite boje kao što su: crvena, narandžasta, žuta, terakota, zlatna i bež za posteljinu. Ukoliko se ne možete odvojiti od svoje snežno bele posteljine, koristite tople boje za dodatne elemente spavaće sobe kao što su prekrivači ili ukrasna uzglavlja. Hladne boje poput plave i zelene mogu ohladiti strasti i osećaje.

Ugodno na dodir

Prostirka od veštačkog krzna, plišani jastuk ili satenska plahta su bogati materijali koji su ugodni na dodir. Nežnost materijala će preuzeti vaše osećaje i pomoći će vam da zaboravite naporan dan koji se može pretvoriti u vrlo ugodno veče.

Osvetljenje

Striptizete i plesačice u klubovima gotovo uvek izgledaju poželjno i puteno. Ali nije uvek slučaj da imaju savršena tela. Tajna je u osvetljenju. Sveće i manje svetiljke će baciti nežnu svetlost na strateška mesta kada u spavaćoj sobi dođe do strasti. Čak i lampice koje imate spremljene među božićnim nakitom mogu biti od koristi.

Spavaća soba nije radni prostor

Kao i u poslu, u spavaćoj sobi treba da budete usredsređeni na važne stvari. U krevetu su to intimnost, romantika i odmor - sve troje treba biti u harmoniji. Stvari koje vas podsećaju na posao i koje nisu deo vaše intime jednostavno ne treba da budu u vašoj spavaćoj sobi.

Afrodizijaci

Afrodizijaci nisu mit. Osim čokolade ili ananasa, u spavaću sobu donesite i eterična ulja. To nisu samo opuštajuća sredstva, već će i oživeti vaš seksualni život. Izbor je neograničen, početnici neka probaju s jasminom, vanilom, patčulijem ili ylan-ylangom.

Spavaća soba je za dvoje

Iako možda još uvijek ne delite spavaću sobu ni sa kim, postavite noćni ormarić i lampicu na obe strane kreveta. Ukoliko nema prostora za ormariće, pokušajte da druge elemente ravnomerno rasporedite na obe strane kreveta. To će uzbuditi osećaj ravnopravnosti i poštovanja prema potencijalnom partneru, a ako niste u vezi, to je najbrži put da neko novi dođe u vaš krevet

Pogledajte još