Adele: Osvojila svet, a usput izgubila srodnu dušu

Mlada zvezda Adele srca mnogih je "zgrabila" već s prvim albumom "19" i hit singlom "Chasing Pavements". Još od tada ima ozbiljnu fan-bazu i u Srbiji, koja se znatno povećala izlaskom novog albuma "21". S pesmama ispunjenim bolom i gnevom, Adele danas dominira svim muzičkim listama, što potvrđuje da publika reaguje na iskrenost i životne priče, a posebno na pop-slavu rođenu iz pravog kvaliteta.

Tekstovi koje je Adele napisala za "21", posebno "Someone Like You" (poslušajte live u nastavku) i "Rolling In The Deep", prepričavaju se i malo je onih koji s njima ne mogu da se identifikuju na ličan način.

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best, for you too.
Don't forget me, I beg, I remember you said:
"Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead, yeah.

Stihovi u hitu "Someone Like You" većinu su ostavili bez daha, posebno posle dirljivog izvođenja na ovogodišnjoj dodeli nagrada "Brit", kada Adele nije mogla da zadrži suze, verovatno se sećajući momka - inspiracije za album "21".

Iz bola je došla slava. Kako to samo neverovatno zvuči posebno kada se zna da ti stihovi nisu samo momenat uhvaćen u vremenu, već ozbiljna analiza jedne propale ljubavne veze. Možda baš zbog intenziteta emocija Adele za magazin "Out" kaže da bi i dalje sve uradila za tu vezu, za ljubav njenog života, pa čak i digla ruke od slave.

- Mislim da nikada neću oprostiti sebi što nisam uspela da sačuvam vezu sa bivšim dečkom, jer je on bio ljubav mog života - kaže Adele dodajući da bi se svega odrekla zbog njega. "I dalje bih pevala pod tušem, naravno, ali, da - karijere, prijateljstava, hobija, odrekla bih ih se kako bi bila najbolja za njega".

Kako to obično biva u šoubiznisu, famozni momak kome niko ne zna ni ime, a ni kako izgleda, navodno je tražio deo profita od albuma "19", jer to što je bio, kako Adele kaže, "dr..džija", poslužilo je kao inspiracija za pesme. Naravno, od toga nije bilo ništa, a sve miriše na marketinški trik. Međutim, iako sumnja uvek postoji, nećemo joj podleći, jer verujemo u Adele i ono što peva.

O bivšem koji joj je izazvao takav bol u kome slušajući njene pesme, ironično, danas "uživaju" mnogi, Adele za magazin "Out" kaže:

- On je bio moja srodna duša. Imali smo sve i na svim nivoima smo bili par. Završavali smo jedno drugome rečenice, samo pogledom u moje oči znao je kako se osećam, voleli smo iste stvari, mrzeli smo iste stvari, kada je on bio hrabar bila sam i ja, kada je on bio slab bila sam i ja... Skoro kao blizanci. Mislim da se retko nalazi takvo ispunjenje u jednoj osobi. Verovatno ću za tim tragati u drugom muškarcu.

Na naslovnici magazina "Out" piše da je ovo "Leto Adele" i svi koji izgube par udaha dok Adele peva će se s ovim sigurno složiti. Jer, kako sumnjati u ovo što peva Adele kada smo svi nešto slično preživeli nekada u životu?!

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Out Magazine

Pogledajte još