Šta jede Anđelina Džoli da bi bila vitka?

SEMENKE I ORAŠASTI PLODOVI

Šaka badema je njena omiljena grickalica. Ovi orašasti plodovi su prepuni alfa-linolenske kiseline koja ubrzava razgradnju masti.

Osim badema, i orasi imaju čarobni učinak na liniju. Istraživanje Univerziteta Marshall u Zapadnoj Virdžiniji otkrilo je da konzumiranjem pola šake oraha na dan umanjujete i rizik od oboljevanja od raka dojke.

Uz orašate plodove, Endži dobro zna da i razne semenke imaju vrlo pozitivan uticaj na celi organizam.
Njen izbor su semenke suncokreta koje obiluju fitosterolima koji smanjuju nivo holesterola.

Anđelinina ishrana je šarolika. U pauzama snimanja često jede kroasane s čokoladom. Nikada ne preskače doručak

BROKOLI

Brokoli sadrži brojne korisne materije u borbi protiv raka, a kuvanjem na pari ove povrćke telo apsorbuje sve korisne sastojke. Preporučuju se i izdanci brokolija koji sadrže i do stotinu puta više hranjivih i zdravih sastojka od samog cveta brokolija.

Anđelina uz ovo povrće često kombinuje i plodove mora i ribu. Naime, u ovoj kombinaciji hranjive materije su i do 13 puta delotvornije i snažnije se bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju karcinome.


ČOKOLADNI KROASANI I POGAČE

Poznato je da upravo kroasan i peciva nisu najzdraviji izbor za doručak - samo jedan kroasan ima do 175 kalorija i 11 grama masti, dok pšenične pogače imaju 480 kalorija.

I mada je ovaj doručak daleko od zdravog, Anđelina nekada teško odoli. Ona se češće opredeljuje za zdravije verzije doručka – pecivo od celih žitarica koje sadrži 220 kalorija ili dve kriške hleba.

Pogledajte još