U sredu 40. Djački Vukov sabor

LOZNICA, 17. maja 2011. (Beta) - Tradicionalna manifestacija posvećena stvaralaštvu mladih, jubilarni 40. Djački Vukov sabor počinje u sredu u Loznici.

Svečano otvaranje zakazano je za 19 sati, kada će u Vukovom domu kulture sabor otvoriti proslogodišnji djak generacije lozničkih osnovnih škola Ljiljana Jovičić iz škole "14. oktobar" iz Draginca kod Loznice.

Prethodno će u Muzeju Jadra biti priredjena izložba posvećena bukvarima kod Srba, čija je autorka muzejska savetnica Branislava Jordanović iz Pedagoškog muzeja u Beogradu.

Prve saborske večeri, na sceni Vukovog doma, beogradsko pozorište "Duško Radović" izvešće predstavu "Mali princ" prema istoimenom delu Antoana de Sent-Egziperija, koju je režirala Anja Suša.

Programom manifestacije predvidjeni su muzički, scenski, folklorni i likovni sadržaji, koje će izvesti mladi stvaraoci iz više mesta Srbije i Republike Srpske. Centralni program je u subotu 21. maja na saborištu u Tršiću, u okviru kojeg će pozorište "Boško Buha" iz Beograda, u režiji Milana Karadžića, izvesti scensku postavku bajke "Vasilisa prekrasna", koju je priredio Miodrag Stanisavljević.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.