U četvrtak dodela nagrada za Betinu fotografiju godine

BEOGRAD, 17. maja 2011. (Beta) - Nagrade autorima najboljih medijskih fotografija iz jugoistočne Evrope prispelih na konkurs Betina fotografija godine biće dodeljene u četvrtak, 19. maja u beogradskog galeriji New Moment.

Istovremeno biće otvorena i izložba najuspelijih fotografija sa ovogodišnjeg konkursa na koji je prispelo 486 fotografija od 111 autora iz devet zemalja regiona. Izložba će biti otvorena naredne tri nedelje.

Kao i prethodnih godina biće dodeljene tri nagrade za najbolje fotografije, uz novčane nagrade od hiljadu, 750, odnosno 500 evra.

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog konkursa su Aleksandar Andjić iz nedeljnika Vreme, Dragan Kujundžić iz Asocijacije fotografskih autora, Vladimir Tatarević sa beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti, Srdjan Sulejmanović iz agencije EPA i Nenad Petrović urednik fotografije u agenciji Beta.

Telekom Srbija, koji je i ove godine generalni sponzor izložbe, dodeliće posebnu nagradu za najbolju sportsku fotografiju. Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) dodeliće nagradu za najbolju fotografiju iz oblasti ljudskih prava.

Konkurs Betina fotografija godine pokrenut je 2004. godine, na desetu godišnjicu rada Novinske agencija Beta, a prvi pobednik bio je Savo Prelević iz podgoričkih Vijesti.

Pogledajte još