Portugalski derbi za evropsku titulu

Meč Porta i Brage biće duel timova iz dva grada koji su udaljeni nešto više od 30 kilometara. Prema broju osvojenih trofeja Porto je favorit, dok je plasman Brage u finale predstavljao senzaciju.

Ekipa Porta, koja je osigurala titulu u domaćem šampionatu, pokušaće sutra da dođe do osmog trofeja na međunarodnoj sceni.

"Nema neke posebne pripreme za finale, sve je isto kao i u prethodnim duelima protiv Brage. Cilj je uvek isti, a to je pobeda", kazao je golman Porta Helton.

Braga je u domaćem prvenstvu zauzela četvrto mesto sa čak 38 bodova manje od Porta. To, ipak, ne mora mnogo da znači jer je Braga ove sezone u Evropi pobedila Seltik, Sevilju, Arsenal, Liverpul, Benfiku, Dinamo Kijev i Partizan.

"Porto uvek ima jaku ekipu i u ovom trenutku siguran sam da bi imali odličan rezultat i u Ligi šampiona. Zato su oni favoriti, ali finale je ipak poseban meč", istakao je trener Brage Domingoš Pasijensija.

Njegovoj ekipi u prilog ne ide ni skorija tradicija, jer Braga već dve godine nije savladala Porto.

U igri Porta dominira napadački dvojac Falkao-Hulk, koji su ove sezone zajedno postigli 63 gola.

"Ma nisam je nikakvo čudo. Moram još mnogo da radim, ovo su moji prvi koraci u evropskim takmičenjima"
, skromno je rekao Kolumbijac Falkao.

Zbog povreda u ekipi Brage možda neće igrati Paulo Sezar, Migel Garsija i Rodrigez, dok u timu Porta neće biti Žorža Fusila i Kristijana Rodrigeza.

Finalnu utakmicu Lige Evropa na "Lensdaun roud" u Dablinu sudiće španski arbitar Karlos Velasko Karbaljo.

Meč se igra u sredu od 20.45.

Pogledajte još